• Vandaag voor 20:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren

Kiezen voor een laptop of een desktop?

  • Geplaatst op

Ben jij je aan het oriënteren op de aanschaf van een nieuwe computer? Dan kan het voorkomen dat je twijfelt tussen het kopen van een desktop of een laptop. Beide apparaten kennen hun eigen specifieke kenmerken. Maar welke past het beste bij jou? Om de keuze voor jou makkelijker te maken, hebben we de specificaties en verschillende mogelijkheden van beide computers voor je op een rij gezet.

Waarom en wanneer kiezen voor een desktop computer?

Een desktop is een computer met een beeldscherm en een vaste “kast”. Deze computers gebruik je in de meeste gevallen op een vaste plaats. Bijvoorbeeld in de huiskamer of het thuiskantoor. Simpelweg om de reden dat ze minder mobiel zijn dan een laptop. Een desktop is vooral een goede keuze als je de computer regelmatig en intensief wilt gaan gebruiken. Dit is waarom:

  • een desktop computer is vaak sneller dan een laptop in dezelfde prijsklasse. Dat is vooral een voordeel als je gebruik maakt van zware programma’s die je tegelijkertijd wilt gaan gebruiken. Een desktop kun je ook eenvoudiger een upgrade geven als dat nodig is.
  • wil je vooral video’s en foto’s gaan bewerken met jouw nieuwe computer? Ook dan is een desktop een goede keuze. Deze apparaten leveren uitstekende prestaties omdat de processor vaak wat zwaarder is. Dat heeft vooral te maken met het feit dat een desktop onbeperkt energie kan verbruiken omdat deze altijd is aangesloten op het lichtnet. Dat is met een laptop niet het geval.
  • werk je vaak met gedeelde schermen of hecht je waarde aan genoeg ruimte? Het beeldscherm van een desktop is aanzienlijk groter dan dat van een laptop. Ook zijn de toetsenborden van een desktop wat comfortabeler om te bedienen. Ook ergonomisch heeft dit zijn voordelen.

De voordelen en mogelijkheden van een laptop

Als je veel onderweg bent of gebruik maakt van een flexibele werkplek, dan is een laptop wellicht de beste keuze voor jou. Een laptop neem je eenvoudig met je mee in een daarvoor bestemde laptoptas. Ze zijn licht van gewicht, krachtig en bieden diverse aansluitmogelijkheden. Wil je weten of een laptop geschikt is voor jou? Check dan de onderstaande lijst:

 

  • een laptop kun je aanschaffen in diverse prijsklassen. Je hoeft geen fortuin uit te geven voor een goede laptop die geschikt is voor normaal gebruik en basistaken.
  • wil je overal kunnen beschikken over een goede computer? Een laptop neem je eenvoudig met je mee. Naar een afspraak, op het balkon of in de tuin. Feitelijk gezien is de oplaadkabel het enige dat je nodig hebt. Een extern beeldscherm, toetsenbord of muis is dan ook niet nodig.
  • laptops zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen. Je kunt kiezen voor een werkgeheugen van 4GB, 8GB of zelfs 12GB. Ook kun je kiezen voor een beeldscherm van 14 of 15 inch.

Welke aansluit- en uitbreidingsmogelijkheden heb je?

Misschien wil je een extra beeldscherm of een ander device aansluiten op de laptop of desktop? Dat is mogelijk op beide apparaten. Zowel een vaste computer als een laptop zijn voorzien van diverse USB-poorten, Bluetooth en audio-aansluitingen. Ook uitbreidingen zijn mogelijk op een laptop of desktop.

Daarbij moet wel worden opgemerkt dat dit bij een vaste computer eenvoudiger is. Een laptop kun je in veel gevallen voorzien van een nieuwe harde schijf (SSD) maar ook het werkgeheugen kun je uitbreiden. Bij een desktop is vrijwel elk onderdeel te vervangen. Hierbij kun je denken aan de harde schijf, maar natuurlijk ook aan de videokaart of de opslagruimte.

Online een laptop of desktop bestellen

In onze webshop vind je een uitgebreide keuze aan laptops en desktops in verschillende prijsklassen. Daarbij heb je de keuze uit diverse vooraanstaande merken zoals Asus, Lenovo of Hewlett Packard. Omdat je bij intento.nl altijd een laptop of desktop computer uit voorraad bestelt, hoef je nooit lang te wachten op jouw nieuwe aanwinst.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »